Hogyan lehet helyreállítani a rossz hírnevet az üzleti életbene

A hírnévmenedzsmentről való tanulás elengedhetetlen, ha bármilyen üzleti szakember is. Alapvetően a hírnevéhez van kötve, bármit is csinál, ezért gondoskodnia kell róla. Itt bemutatunk Önnek néhány tippet, amelyek segítenek Önnek mindenben.


Ha negatív tartalmat talál a márkájáról az interneten, szabaduljon meg tőle. Ha olyan webes tulajdonságon van, amelyet Ön irányít, például egy hozzászólás a blogján, egyszerűen törölje. Ha szükséges, küldjön kérést annak a webmesternek, ahol a tartalom található. Ha eltávolítják, győződjön meg róla, hogy a Google URL-eltávolító eszközének használatával nem jelenik meg többé.


Állítson fel reális elvárásokat ügyfeleivel szemben. Ha kisvállalkozással rendelkezik, tudassa ügyfeleivel, hogy mikor fog válaszolni a kérdéseikre. Ha nem tud minden kérdésre azonnal válaszolni, helyezzen el egy bannert, amelyen az áll, hogy minden kérdésre egy bizonyos időn belül, például 72 órán belül válaszolnak.


Vállalkozása hírnevének javításának egyik jó módja, ha megkéri a szolgáltatásával vagy termékével elégedett ügyfeleket, hogy írjanak pozitív értékelést a blogján vagy a weboldalán. Arra is megkérheti őket, hogy mondjanak valami jót a vállalatáról olyan oldalakon, mint a Linkedln, a Google.


Ahhoz, hogy építse cége hírnevét, optimalizálnia kell weboldalát egy jó keresőkifejezéssel. Normális esetben ez a céged neve lenne. A legnagyobb keresőmotorok a tekintélytiszteletet részesítik előnyben. Ha egy témában vagy résben tekintik Önt tekintélynek, akkor a találati oldal tetejére fog felkerülni.


Ha nyilvános baklövést követ el, mutassa meg a világnak, hogy érett, és kérjen bocsánatot. Mindenki követ el hibákat, de nagy ember kell ahhoz, hogy ezt elismerje. Ha az emberek látják, hogy valóban bocsánatot kér a hibáért, akkor valószínűbbé válik, hogy a jövőben önnel fognak dolgozni.


Ne feledje, hogy az online és a személyes hírneve egyaránt számít. Sokan vannak olyan emberek, akik személyesen nagyszerűek, de az interneten keresztül nem túl jól bánnak az ügyfelekkel. Mindkét esetben kedvesnek kell lenni, mivel fogalma sincs, hogy ez a vásárló nem fog-e olyan negatív információkat terjeszteni, amelyek tönkre tehetik önt.


Ne engedje meg magának, hogy felhúzza magát valakivel, akinek nyilvánosan problémája van. A legjobb módja ennek kezelésére az, ha valamilyen megoldást kínál nekik. Ez megmutatja bárkinek, hogy hajlandó extra mérföldet tenni azért, hogy ügyfeleit boldoggá tegye.


Tartsa fenn a jó kommunikációt az ügyfeleivel, hogy jó hírnevet alakítson ki. Az ügyfelek nem szeretnek a sötétben tapogatózni. Ha naprakészen és tájékozottan tartja őket, értékelni fogják ezt a jó szolgáltatást Öntől. A vállalatába vetett bizalmuk nőni fog, és ezzel együtt az Ön hírneve is javulni fog.

Amikor egy ügyfél panaszkodik egy termékre vagy szolgáltatásra, amelyet az Ön cége kínált, könnyen védekező üzemmódba kerülhet. Uralkodjon azonban magán, és mielőtt ezt tenné, szerezzen több információt a panaszról. Így jobban el tudja simítani a helyzetet, és jobb hírnevet szerezhet a vállalatának.


Még ha egy ügyfél megalapozatlan panasszal fordul is Önhöz a cégével szemben, ügyeljen arra, hogy ne utasítsa el olyan könnyen a panaszát. Mindig ismerje el és köszönje meg az ügyfélnek, hogy időt szakított arra, hogy kapcsolatba lépjen Önnel. Ajánlja fel a további vizsgálatot. Ajánlja fel, hogy adjon neki valami pluszt a gondjaiért. Ezzel csökkentheti annak valószínűségét, hogy rosszat mondjon az Ön vállalkozásáról a baráti körében.


Bár csábító, hogy minden elérhető közösségi oldalon profilokat és oldalakat hozzon létre, ne tegye, ha nincs ideje és erőforrása arra, hogy ezeket az oldalakat naprakészen tartsa. Alkalmatlannak és lustának fog tűnni, és esetleg árthat a hírnevének, ha egy potenciális ügyfél felfedezi a rosszul kezelt, elavult tartalmakat.


Amikor felfedezi, hogy egy ügyfél negatív értékelést írt a termékéről vagy szolgáltatásáról, természetes, hogy azonnal meg akarja védeni cégét. Szánjon rá egy pillanatot, és győződjön meg róla, hogy nem haragból válaszol. Az Ön részéről a szónokló és dühöngő válasz több ügyfelet riaszt el, mint az eredeti negatív értékelés.


Ha ésszerű számú, jó minőségű aldomainnel rendelkezik, az segíthet a hitelesség kiépítésében és a jó hírnév megalapozásában. Két vagy három aldomaint is létrehozhat, amelyek mindegyike a legfelső szintű domainjének egy-egy termékére, szolgáltatására vagy szempontjára összpontosít. Egyszerűen csak hozzá kell adnia a termék vagy szolgáltatás nevét előtagként a domain nevéhez, hogy létrehozzon egy új oldalt. Vigyázzon, hogy ne hozzon létre túl sok ilyen oldalt, mert ez visszafelé sülhet el, és csökkentheti a keresőmotorok rangsorát.


Bár nyilvánvalónak tűnik, sokan nem figyelik következetesen online márkájukat az interneten. Ez nagyon időigényes lehet, ezért kérjen segítséget, hogy aktívan figyelemmel kísérje cége blogjait, közösségi médiaoldalait és keresési eredményeit. Fektessen be olyan márkafigyelő eszközökbe, amelyek megkönnyítik és kevésbé munkaigényessé teszik a folyamatot.


Valószínűleg most már tisztában van azzal, hogy a hírnévmenedzsmentbe a megfelelő információk birtokában belevághat. Csak az kell hozzá, hogy legyen lendület, hogy jól csinálja az egészet. Jól fogja csinálni, ha türelmes marad és keményen próbálkozik.

This is a headline

This is a paragraph. To edit this paragraph, highlight the text and replace it with your own fresh content. Moving this text widget is no problem. Simply drag and drop the widget to your area of choice. Use this space to tell site visitors about your business and story.

© Copyright havidíjas keresőoptimalizálás Budapest